Spaghetti bolognese (foodservice)
INGREDIENSER
10 portioner
- 1 kg både & färs
- 300 g hackad gul lök
- 20 g riven vitlök
- 50 g rapsolja, till stekning
- 100 g tomatpuré
- 800 g krossade tomater
- 30 g japansk soja
- 2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 2 lagerblad
- 1 ½ g torkad oregano
- 1 ½ g torkad basilika
- 6 g salt
- 2 g malen svartpeppar
- Till Servering:
- 1 kg spaghetti
- 150 g riven parmesan
VÅR PRODUKT
GÖR SÅ HÄR
- Stek lök och vitlök i rapsolja. Tillsätt färsen och stek några minuter tills den får färg.
- Rör ner tomatpuré, krossade tomater, soja och köttbuljong. Krydda med lagerblad, oregano, basilika, salt och peppar och låt sjuda ca 20 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med bolognesen och toppa med riven parmesan.