Smashburger
INGREDIENSER
4 portioner
- Burgare
- 600 g både & färs
- salt och peppar
- 8 skivor cheddarost
- Karamelliserad lök
- 2 st gullökar
- smör till stekning
- 1 msk vinäger
- 2 msk florsocker
- Het aioli
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk citronsaft
- 1 st vitlöksklyfta
- 1/2 dl tärnad saltgurka
- 1 msk srircaha
- Tillbehör
- hamburgerbröd (gärna brioche)
- strimlad isbergssallad
- rostad lök
- pommes frites
GÖR SÅ HÄR
- Karamelliserad lök: Skala och skiva löken. Stek löken sakta på medelvärme i smör tills den blir mjuk. Tillsätt vinäger, florsocker och glasera löken. Koka löken på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Burgare: Dela upp färsen i 8 delar och rulla till bollar. Värm 2 stora stekpannor på hög värme med en klick smör. Lägg 4 bollar i varje stekpanna och tryck ut dem med hamburgerpress eller botten på en liten kastrull, lägg bakplåtspapper emellan. Krydda med salt och peppar.
- Vänd efter någon minut och lägg 1 skiva ost på varje burgare. Stek ytterligare någon minut. Dra stekpannan från värmen medens du monterar burgaren.
- Rosta bröden i en torr stekpanna.
- Montera burgaren med bröd, sallad, dressing, burgare, karamelliserad lök och rostad lök och lägg ihop.
- Tillaga pommes enligt anvisningen på förpackningen och servera till.