Rödbetsbiffar med misomajo, kapris och örter (foodservice)

INGREDIENSER

Rödbetsbiffar

Summan ska utgöra ca. 15 kg/ 100 portioner.
(2 st biffar à 75g/st = 150g /portion).

  • 10 kg Växtfärs Smak av Svea eko
  • 2,5 kg vatten
  • 2,0 kg rödbeta (färsk, riven)
  • 250 g näringsjäst
  • 150 g citron (färskpressad) (Motsvarar ca. 3st citroner à 150g st)
  • 100 g salt
  • 50 g kumminfrö (rostad)
  • 25 g svartpeppar (rostad)
  • 25 g timjan
  • 25 g oregano

Misomajonäs

Summan ska utgöra 1,1 kg / 100 portioner.

  • 1 kg majonäs
  • 100 g misopasta

Kaprishack

Summan ska utgöra 2,5 kg / 100 portioner.

  • 1,5 kg inlagd rödbeta
  • 500 g olivolja
  • 500 g kapris

Ört

  • 500 g körvel

VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR

Rödbetsbiffar

  1. Skala och riv rödbeta
  2. Pressa citronjuice.
  3. Rosta kumminfrö och svartpeppar i en torr panna och mal i en mortel eller kryddmixer.
  4. Väg och blanda alla ingredienser till en homogen färs (växtfärs - Smak av Svea, vatten, riven rödbeta, näringsjäst, citronsaft, salt, kummin, svartpeppar, timjan, oregano).
  5. Forma biffar 75g/st. (Rek. Två st biffar /portion= 150g).
  6. Stek på medelhög värme tills biffarna fått en fin stekyta och en kärntemperatur över 72C.

Misomajonäs

  1. Väg upp majonäs och misopasta
  2. Mixa ihop majonnäs och misopasta.
  3. Smaka eventuellt upp med lite citron.
  4. Lägg förslagsvis den färdiga misomajonnäsen i en spritspåse.

Kaprishack

  1. Väg alla ingredienser (Kapris, Inlagd Rödbeta och Olivolja).
  2. Hacka kapris och inlagd rödbeta fint.
  3. Blanda hacket med en fin extra virgin olivolja i en skål.

Ört

  1. Skölj körvel i iskallt vatten och torka av.
  2. Hacka körveln.