Grekiska Både & bollar med bulgursallad och raita

INGREDIENSER

4 portioner

Bollar

  • 400 g Både & färs
  • 1 liten rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3/4 dl vatten
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 st ägg 
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1/2 tsk torkad basilika
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 100 g fetaost
  • smör eller olja till stekning

Sallad

  • 2 dl bulgur
  • 100 g sojabönor
  • 75 g svarta oliver 
  • 1 msk hackad gräslök

Citronette

  • 1 1/2 msk citronsaft
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 liten rödlök

Raita

  • 1/4 gurka
  • 1/2 kruka mynta
  • 1 1/2 dl medelhavsyoghurt
  • mortlad svartpeppar
  • salt

VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR

Bollar

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. 
  2. Blanda vatten och ströbröd. Tillsätt ägg, kryddor, senap, tomatpuré och blanda ihop.
  3. Vänd ner färsen, löken och smula ner fetaosten. 
  4. Forma färsen till bollar, ca 12 stycken. Stek i smör eller olja i en stekpanna på medelvärme tills de är klara. 
 

Sallad

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. När två minuter återstår häll i de frysta sojabönorna.
  2. Häll av bulgur och bönor i ett durkslag och låt rinna av. 
  3. Dela oliverna och lägg ner i salladen tillsammans med gräslöken. 
 

Citronette

  1. Vispa ihop citronsaft och olivolja. Skala och strimla löken och tillsätt i oljeblandningen.
  2. Låt marinera ca 20 minuter.
  3. Vänd ner dressingen i salladen.
 

Raita

  1. Riv gurkan och krama ur vätskan.
  2. Hacka myntan fint.
  3. Blanda ihop yoghurt, mynta, gurka och smaka av med mortlad peppar och salt. 

Servera bollarna med bulgursallad och raita.