Grekiska Både & bollar med bulgursallad och raita
INGREDIENSER
4 portioner
Bollar
- 400 g Både & färs
- 1 liten rödlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 3/4 dl vatten
- 3/4 dl ströbröd
- 1 st ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1/2 tsk torkad basilika
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk tomatpuré
- 100 g fetaost
- smör eller olja till stekning
Sallad
- 2 dl bulgur
- 100 g sojabönor
- 75 g svarta oliver
- 1 msk hackad gräslök
Citronette
- 1 1/2 msk citronsaft
- 3/4 dl olivolja
- 1 liten rödlök
Raita
- 1/4 gurka
- 1/2 kruka mynta
- 1 1/2 dl medelhavsyoghurt
- mortlad svartpeppar
- salt
VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR
Bollar
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Blanda vatten och ströbröd. Tillsätt ägg, kryddor, senap, tomatpuré och blanda ihop.
- Vänd ner färsen, löken och smula ner fetaosten.
- Forma färsen till bollar, ca 12 stycken. Stek i smör eller olja i en stekpanna på medelvärme tills de är klara.
Sallad
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. När två minuter återstår häll i de frysta sojabönorna.
- Häll av bulgur och bönor i ett durkslag och låt rinna av.
- Dela oliverna och lägg ner i salladen tillsammans med gräslöken.
Citronette
- Vispa ihop citronsaft och olivolja. Skala och strimla löken och tillsätt i oljeblandningen.
- Låt marinera ca 20 minuter.
- Vänd ner dressingen i salladen.
Raita
- Riv gurkan och krama ur vätskan.
- Hacka myntan fint.
- Blanda ihop yoghurt, mynta, gurka och smaka av med mortlad peppar och salt.
Servera bollarna med bulgursallad och raita.