Spagetti bolognese

INGREDIENSER

10 portioner

Bolognese

  • 1 kg både & färs
  • 300 g hackad gul lök
  • 20 g riven vitlök
  • 50 g rapsolja, till stekning
  • 100 g tomatpuré 
  • 800 g krossade tomater
  • 30 g japansk soja
  • 2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 lagerblad
  • 1 ½ g torkad oregano
  • 1 ½ g torkad basilika
  • 6 g salt
  • 2 g malen svartpeppar 

Till servering

  • 1 kg spaghetti
  • 150 g riven parmesan

VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR

  1. Stek lök och vitlök i rapsolja. Tillsätt färsen och stek några minuter tills den får färg.
  2. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, soja och köttbuljong. Krydda med lagerblad, oregano, basilika, salt och peppar och låt sjuda ca 20 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med bolognesen och toppa med riven parmesan.
(Sås ca 228 g/portion, Pasta ca 200 g/portion, Parmesan ca 15 g/portion)