Bollar
- Blanda vatten och ströbröd. Tillsätt ägg, kryddor, senap, tomatpuré och blanda ihop.
- Vänd ner färsen, löken och smula ner fetaosten.
- Forma färsen till cirka 55 grams bollar, lägg i smorda bleck och stek i ugn, 180 grader i ca 15 minuter. Biffarna ska ha en innertemperatur på 72 grader.
Sallad
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda ner sojabönor, gräslök och svarta oliver.
Citronette
- Vispa ihop citronsaft och olivolja.
- Lägg ner löken och låt marinera ca 20 minuter.
- Vänd ner citronetten i salladen.
Raita
- Krama ur gurkan och blanda ihop med yoghurt, mynta och peppar.
- Smaka av med salt.
Servera bollarna med bulgursallad och raita.
(Bollar ej stekta ca 165 g/portion, sås ca 43 g/portion, sallad ca 185 g/portion)