Grekiska bollar med bulgursallad

INGREDIENSER

10 portioner

Bollar

  • 1 kg både & färs
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 2 ägg 
  • 6 g salt
  • 2 g malen svartpeppar
  • 1 g torkad basilika
  • 30 g dijonsenap
  • 30 g tomatpuré
  • 100 g hackad rödlök
  • 20 g riven vitlök
  • 300 g fetaost

Sallad

  • 5 dl bulgur
  • 300 g sojabönor
  • 50 g hackad gräslök
  • 200 g oliver svarta skivade

Citronette

  • 40 g citronsaft
  • 1,5 dl olivolja
  • 150 g strimlad rödlök

Raita

  • 180 g riven gurka
  • 5 g hackad mynta 
  • 300 g medelhavsyoghurt
  • 2 g grovmalen svartpeppar
  • Salt

VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR

Bollar

  1. Blanda vatten och ströbröd. Tillsätt ägg, kryddor, senap, tomatpuré och blanda ihop.
  2. Vänd ner färsen, löken och smula ner fetaosten.
  3. Forma färsen till cirka 55 grams bollar, lägg  i smorda bleck och stek i ugn, 180 grader i ca 15 minuter. Biffarna ska ha en innertemperatur på 72 grader.

Sallad

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ner sojabönor, gräslök och svarta oliver.

Citronette

  1. Vispa ihop citronsaft och olivolja.
  2. Lägg ner löken och låt marinera ca 20 minuter.
  3. Vänd ner citronetten i salladen.

Raita

  1. Krama ur gurkan och blanda ihop med yoghurt, mynta och peppar.
  2. Smaka av med salt.
Servera bollarna med bulgursallad och raita. (Bollar ej stekta ca 165 g/portion, sås ca 43 g/portion, sallad ca 185 g/portion)