Chiligryta ”chili ambos con"

INGREDIENSER

10 portioner

Chiligryta

  • 1 kg både & färs
  • 250 g hackad gul lök
  • 30 g riven vitlök
  • 50 g rapsolja till stekning 
  • 16 g chilipulver
  • 16 g paprikapulver
  • 5 g spiskummin 
  • 5 g koriander 
  • 6 g salt 
  • 2 g malen svartpeppar
  • 800 g krossade tomater 
  • 30 g japansk soja
  • 2 köttbuljongtärningar 
  • 4 dl vatten
  • 250 g svartabönor 
  • 250 g vita bönor
  • Tabasco

Förslag till servering

  • Ris
  • Nachos
  • Picklad rödlök
  • Gräddfil
  • Färsk koriander

VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR

  1. Stek lök och vitlök i rapsolja. Tillsätt färsen och stek några minuter tills den får färg.
  2. Tillsätt kryddorna, krossade tomater, soja, buljongtärningar och vatten låt sjuda 10 -20 minuter.
  3. Vänder ner bönorna och smaka av chilin med tabasco.
  4. Servera med önskade tillbehör.
(Chiligryta ca 280 g/portion)