Chiligryta ”chili ambos con"
INGREDIENSER
10 portioner
Chiligryta
- 1 kg både & färs
- 250 g hackad gul lök
- 30 g riven vitlök
- 50 g rapsolja till stekning
- 16 g chilipulver
- 16 g paprikapulver
- 5 g spiskummin
- 5 g koriander
- 6 g salt
- 2 g malen svartpeppar
- 800 g krossade tomater
- 30 g japansk soja
- 2 köttbuljongtärningar
- 4 dl vatten
- 250 g svartabönor
- 250 g vita bönor
- Tabasco
Förslag till servering
- Ris
- Nachos
- Picklad rödlök
- Gräddfil
- Färsk koriander
GÖR SÅ HÄR
- Stek lök och vitlök i rapsolja. Tillsätt färsen och stek några minuter tills den får färg.
- Tillsätt kryddorna, krossade tomater, soja, buljongtärningar och vatten låt sjuda 10 -20 minuter.
- Vänder ner bönorna och smaka av chilin med tabasco.
- Servera med önskade tillbehör.
(Chiligryta ca 280 g/portion)