Chiligryta "chili ambos con"
INGREDIENSER
4 portioner
- 400 g både & färs
- 1 st gullök
- 2 st vitlöksklyftor
- rapsolja till stekning
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk spiskummin
- 1/2 tsk koriander
- 1 förp krossade tomater (à 400 g)
- 1 msk japansk soja
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 msk vatten
- 125 g svartabönor
- 125 g vita bönor
- salt och peppar
- Tabasco
- Förslag till servering:
- ris
- nachos
- picklad rödlök
- gräddfil
- färsk koriander
GÖR SÅ HÄR
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Bryn färsen i olja i en stor stekpanna eller gryta. Lägg i lök och vitlök och fräs ihop ett par minuter.
- Tillsätt kryddorna, krossade tomater, soja, buljongtärning, vatten och låt sjuda ca 10 minuter.
- Vänd ner bönorna. Smaka av med salt, peppar och några stänk tabasco.
- Servera med önskade tillbehör.