Chiligryta "chili ambos con"


INGREDIENSER

4 portioner

  • 400 g både & färs
  • 1 st gullök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • rapsolja till stekning 
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk spiskummin 
  • 1/2 tsk koriander 
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g) 
  • 1 msk japansk soja
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 msk vatten
  • 125 g svartabönor 
  • 125 g vita bönor
  • salt och peppar
  • Tabasco
  • Förslag till servering:
  • ris
  • nachos
  • picklad rödlök
  • gräddfil
  • färsk koriander

VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och hacka lök och vitlök. 
  2. Bryn färsen i olja i en stor stekpanna eller gryta. Lägg i lök och vitlök och fräs ihop ett par minuter. 
  3. Tillsätt kryddorna, krossade tomater, soja, buljongtärning, vatten och låt sjuda ca 10 minuter. 
  4. Vänd ner bönorna. Smaka av med salt, peppar och några stänk tabasco.
  5. Servera med önskade tillbehör.