Spaghetti bolognese
INGREDIENSER
4 portioner
- 400 g både & färs
- 1 st gullök
- 1 st vitlöksklyfta
- rapsolja, till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 1 förp krossade tomater (à 400 g)
- 1 msk japansk soja
- 1 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 1 lagerblad
- 1/2 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk torkad basilika
- salt och peppar
- 400 g spaghetti
- riven parmesan
GÖR SÅ HÄR
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Bryn färsen i olja i en stor stekpanna eller gryta. Lägg i lök, vitlök och tomatpuré och fräs ihop ett par minuter.
- Tillsätt krossade tomater, soja, buljong, kryddor och låt sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera pastan med såsen och riven parmesan.