Spaghetti bolognese


INGREDIENSER

4 portioner

  • 400 g både & färs
  • 1 st gullök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • rapsolja, till stekning
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g) 
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 lagerblad
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad basilika
  • salt och peppar
  • 400 g spaghetti
  • riven parmesan

VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och hacka lök och vitlök. 
  2. Bryn färsen i olja i en stor stekpanna eller gryta. Lägg i lök, vitlök och tomatpuré och fräs ihop ett par minuter. 
  3. Tillsätt krossade tomater, soja, buljong, kryddor och låt sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera pastan med såsen och riven parmesan.