Rödbetsbiffar med misomajo, kapris och örter (foodservice)

INGREDIENSER
Rödbetsbiffar
Summan ska utgöra ca. 15 kg/ 100 portioner.
(2 st biffar à 75g/st = 150g /portion).
- 10 kg Växtfärs Smak av Svea eko
- 2,5 kg vatten
- 2,0 kg rödbeta (färsk, riven)
- 250 g näringsjäst
- 150 g citron (färskpressad) (Motsvarar ca. 3st citroner à 150g st)
- 100 g salt
- 50 g kumminfrö (rostad)
- 25 g svartpeppar (rostad)
- 25 g timjan
- 25 g oregano
Misomajonäs
Summan ska utgöra 1,1 kg / 100 portioner.
- 1 kg majonäs
- 100 g misopasta
Kaprishack
Summan ska utgöra 2,5 kg / 100 portioner.
- 1,5 kg inlagd rödbeta
- 500 g olivolja
- 500 g kapris
Ört
- 500 g körvel
VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR
Rödbetsbiffar
- Skala och riv rödbeta
- Pressa citronjuice.
- Rosta kumminfrö och svartpeppar i en torr panna och mal i en mortel eller kryddmixer.
- Väg och blanda alla ingredienser till en homogen färs (växtfärs - Smak av Svea, vatten, riven rödbeta, näringsjäst, citronsaft, salt, kummin, svartpeppar, timjan, oregano).
- Forma biffar 75g/st. (Rek. Två st biffar /portion= 150g).
- Stek på medelhög värme tills biffarna fått en fin stekyta och en kärntemperatur över 72C.
Misomajonäs
- Väg upp majonäs och misopasta
- Mixa ihop majonnäs och misopasta.
- Smaka eventuellt upp med lite citron.
- Lägg förslagsvis den färdiga misomajonnäsen i en spritspåse.
Kaprishack
- Väg alla ingredienser (Kapris, Inlagd Rödbeta och Olivolja).
- Hacka kapris och inlagd rödbeta fint.
- Blanda hacket med en fin extra virgin olivolja i en skål.
Ört
- Skölj körvel i iskallt vatten och torka av.
- Hacka körveln.
