Grekiska bollar med bulgursallad (foodservice)


INGREDIENSER

10 portioner

  • Bollar
  • 1 kg både & färs
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 2 ägg 
  • 6 g salt
  • 2 g malen svartpeppar
  • 1 g torkad basilika
  • 30 g dijonsenap
  • 30 g tomatpuré
  • 100 g hackad rödlök
  • 20 g riven vitlök
  • 300 g fetaost
  • Sallad
  • 5 dl bulgur
  • 300 g sojabönor
  • 50 g hackad gräslök
  • 200 g oliver svarta skivade
  • Citronette
  • 40 g citronsaft
  • 1,5 dl olivolja
  • 150 g strimlad rödlök
  • Raita 
  • 180 g riven gurka
  • 5 g hackad mynta 
  • 300 g medelhavsyoghurt
  • 2 g grovmalen svartpeppar
  • salt

VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR

  1. Bollar: Bland vatten och ströbröd. Tillsätt ägg, kryddor, senap, tomatpuré och blanda ihop.
  2. Vänd ner färsen, löken och smula ner fetaosten. 
  3. Forma färsen till cirka 55 grams bollar, lägg  i smorda bleck och stek i ugn, 180 grader i ca 15 minuter. Biffarna ska ha en innertemperatur på 72 grader. 
  4. Sallad: Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ner sojabönor, gräslök och svarta oliver. 
  5. Citronette: Vispa ihop citronsaft och olivolja. Lägg ner löken och låt marinera ca 20 minuter. Vänd därefter ner i salladen.  
  6. Raita: Krama ur gurkan och blanda ihop med yoghurt, mynta och peppar. Smaka av med salt. 
  7. Servera bollarna med bulgursallad och raita. 
(Bollar ej stekta ca 165 g/portion, sås ca 43 g/portion, sallad ca 185 g/portion)