Smash burger


INGREDIENSER

4 portioner

  • Burgare
  • 600 g både & färs
  • salt och peppar
  • 8 skivor cheddarost 
  • Karamelliserad lök
  • 2 st gullökar
  • smör till stekning
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk florsocker
  • Het aioli
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 dl tärnad saltgurka
  • 1 msk srircaha
  • Tillbehör
  • hamburgerbröd (gärna brioche)
  • strimlad isbergssallad
  • rostad lök
  • pommes frites

VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR

  1. Karamelliserad lök: Skala och skiva löken. Stek löken sakta på medelvärme i smör tills den blir mjuk. Tillsätt vinäger, florsocker och glasera löken. Koka löken på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Burgare: Dela upp färsen i 8 delar och rulla till bollar. Värm 2 stora stekpannor på hög värme med en klick smör. Lägg 4 bollar i varje stekpanna och tryck ut dem med hamburgerpress eller botten på en liten kastrull, lägg bakplåtspapper emellan. Krydda med salt och peppar. 
  3. Vänd efter någon minut och lägg 1 skiva ost på varje burgare. Stek ytterligare någon minut. Dra stekpannan från värmen medens du monterar burgaren.
  4. Rosta bröden i en torr stekpanna. 
  5. Montera burgaren med bröd, sallad, dressing, burgare, karamelliserad lök och rostad lök och lägg ihop. 
  6. Tillaga pommes enligt anvisningen på förpackningen och servera till.