Örtig fläskytterfilé med rostad klyftpotatis och rödvinsås
INGREDIENSER
4 portioner
Fläskytterfilé
- 1 fläskytterfilé
- 0,5 msk torkad rosmarin
- 0,5 msk torkad timjan
- Rapsolja
Klyftpotatis
- 800 g potatis
- Rapsolja
- Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
Fläskytterfilé
- Ta fram köttet i god tid så att det hinner bli rumstempererat innan tillagning.
- Sätt ugnen på 150 grader över och undervärme. Torka av köttet med hushållspapper och krydda med rosmarin och timjan.
- Hetta up rapsolja i en stor panna och bryn köttet på alla sidor.
- Lägg köttet i en ugnsfast plåt eller form och låt baka mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills köttet nått en innetemperatur på 68 grader
- Låt köttet vila i minst 10 minuter.
- Skär köttet i tunna skivor och servera tillsammans med en örtig sallad, rostad klyftpotatis och rödvinssås.
Klyftpotatis
- Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme.
- Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen i ca 30 minuter tills gyllenbruna.