Örtig fläskytterfilé med rostad klyftpotatis och rödvinsås

INGREDIENSER

4 portioner

Fläskytterfilé

  • 1 fläskytterfilé
  • 0,5 msk torkad rosmarin
  • 0,5 msk torkad timjan
  • Rapsolja

Klyftpotatis

  • 800 g potatis
  • Rapsolja
  • Salt och peppar

VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR

Fläskytterfilé

  1. Ta fram köttet i god tid så att det hinner bli rumstempererat innan tillagning.
  2. Sätt ugnen på 150 grader över och undervärme. Torka av köttet med hushållspapper och krydda med rosmarin och timjan.
  3. Hetta up rapsolja i en stor panna och bryn köttet på alla sidor.
  4. Lägg köttet i en ugnsfast plåt eller form och låt baka mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills köttet nått en innetemperatur på 68 grader
  5. Låt köttet vila i minst 10 minuter.
  6. Skär köttet i tunna skivor och servera tillsammans med en örtig sallad, rostad klyftpotatis och rödvinssås.

Klyftpotatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme.
  2. Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen i ca 30 minuter tills gyllenbruna.