Matig fläskpannkaka med bacon
INGREDIENSER
- 1 förpackning Smak av Svea kravmärkt bacon
- 1 förpackning stora vita bönor (380g)
- 6 dl mjölk
- 4 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havremjöl
- 0,5 tsk salt
GÖR SÅ HÄR
Bacon
- Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme.
- Fördela baconet i en ugnsfast form, ca 30*40 cm och låt gå i ugnen tills baconet är krispigt. Ca 10-15 minuter.
Pannkakssmet (förbered medan baconet är i ugnen)
- Häll av vätskan från de vita bönorna och skölj med kallt vatten.
- Mixa bönor tillsammans med 3 dl mjölk till en slät konsistens.
- Blanda bönmixen med ägg, vetemjöl, havremjöl och salt.
- När du har en slät, klumpri smet blandar du ner resten av mjölken.
- Låt smeten vila tills baconet är klart.
Fläskpannkaka
- Ta ut baconplåten från ugnen och häll över pannkakassmeten.
- Grädda pannkakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Servera med rårörda lingon, keso, kvarg rivna morötter eller dina favorittillbehör.