Matig fläskpannkaka med bacon

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Smak av Svea kravmärkt bacon 
  • 1 förpackning stora vita bönor (380g) 
  • 6 dl mjölk 
  • 4 ägg 
  • 2 dl vetemjöl 
  • 1 dl havremjöl 
  • 0,5 tsk salt  

VÅR PRODUKT

GÖR SÅ HÄR

Bacon

  1. Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme.
  2. Fördela baconet i en ugnsfast form, ca 30*40 cm och låt gå i ugnen tills baconet är krispigt. Ca 10-15 minuter. 

Pannkakssmet (förbered medan baconet är i ugnen)

  1. Häll av vätskan från de vita bönorna och skölj med kallt vatten.
  2. Mixa bönor tillsammans med 3 dl mjölk till en slät konsistens. 
  3. Blanda bönmixen med ägg, vetemjöl, havremjöl och salt. 
  4. När du har en slät, klumpri smet blandar du ner resten av mjölken. 
  5. Låt smeten vila tills baconet är klart.  

Fläskpannkaka

  1. Ta ut baconplåten från ugnen och häll över pannkakassmeten. 
  2. Grädda pannkakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.  
  3. Servera med rårörda lingon, keso, kvarg rivna morötter eller dina favorittillbehör.